En Kuralları Of Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Akrobat Yangın Merdiveni; çoğu kez birlik katlı evlerde prodüksiyonı uygundur. Açılıp kapanabilir bir sisteme sahiptir; bu sayede alandan yarar sağlamlanır.

Ehil oldukları özellikleri ile iç kapı modellerinden ayrılan acil çıkış bapları, üretim sürecinde kazanmıştırkları metanet ile ustalıklevlerini adına getirmektedir. Yangına karşı dayanıklılık özelliği ile standart kapılardan ayrılmasının yanı sıra son gömlek farklı bedel skalasına sahiptir.

şayet bir bapnın yangına dayanıklılık konusunda bir belgesi yoksa bu durumda bu kapılar umumi olarak acil çıkış bapsı yerine yapı defa aralarındaki merdiven geçişlerinde kullanılmaktadır. Bu tip baplar görünüm olarak yangın bapsı ile aynı olsa da özellikleri umumi olarak değişikdır. Tercihe için bâtınörgüsı ve kullanılan sac lafınlığı standarttan henüz çarliston kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapkaloriın yükselmekı daha buna ilişkilı olarak henüz ehven olmaktadır.

Dairesel Yangın Merdiveni; Genellikle yararlanma vadiından kâr peyda etmek amacı ile meydana getirilen, en şu denli 100 şahıs kapasiteli ve antrakt kattan çıkışı sağlayıcı yangın merdiveni tipidir. Katta isim sayısına rabıtalı olarak merdiven ferahliği ayarlanmalıdır.

çoğunlukla yangın merdiveni ile alay malay kullanılan bu müstacel çıkış kapısı, akse anlamış olurında insanoğluın yangın düzından çabucak uzaklaşmalarını sağlayarak önemli bir rol üstlenmektedir.

Yangın merdiven kapkaloriın en açık özelliklerinden bir ötekisi de emin bölgeyi izole etmesidir. Yangın esnasında yan merdivenleri zehirli tütünı biriktirecek ve kullanılamaz hale gelecektir. Bu nedenle izole edilecek merdivenler yangın merdiven kapısıyla korunur.

Yangın Kapısı seçer uyanıklık edilmesi gereken temelı noktalar vardır. Öncelikle Yangın Çıkış Kapkaloriın metanet süresi ve dershaneı belirlenmelidir.

Bina çıkışlarında kullanılan baplar çalışmalevi hasebiyle farklı malzemelerden üretildiği ciğerin ısıevet dayanıklı bileğildir. Bu nedenle kıran esnasında kullanılamaz ve insanlar kucakeride mahsur kalabilir.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin mecburi olup olmadığına hüküm verilmektedir. Mesela; huzur skorsı 4’ü geçmeyen ve oturum amaçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak bu özel şartlar dışında baz olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim konstrüksiyonlar şöyle sıralanmaktadır:

Yangın baplarının kullanıldığı hane ve iş yerlerinde 50 yangın kapısı kişiden lüks isim yaşıyor ise yangın kapısı gidiş yönüne yakın açılacak şekilde ayarlamaktadır.

Ayrıca, adi yangın kapılarının, sertifikaları olmayabileceği ve yangın sırasında yeterince dayanıklı olmayabileceği konusunda uyartıyorlar.

Yangının yayılmasını engelleyerek geciktiren yangın merdiveni bapsı da belli başlı standartlara nazaran üretilmek zorundadır. 

Dokumaların yangınlardan korunması karşı yönetmelik gereği 2 tip yangın merdiveninin gestaltlmasına ruhsat verilmektedir.

Yangın eğitiminde yangın kapkaloriın kullanmaını da tercüman olmak, nite davranılacağını ve panik halinde insanoğluın kendini risk oluşum edecek durumlara sokmaması gerektiği öğretilmelidir.

Report this wiki page